Instal·lació solar fotovoltaica a una escola pública de Sant Feliu de Guíxols
Instal·lació fotovoltaica realitzada a una escola pública de Sant Feliu de Guíxols que generarà 57.851 kWh/any, amb:
- 91 panells solars de la casa JA Solar de 460 WP.
- 1 inversor HUAWEI SUN2000-36KTL-M3 trifàsic, de 36kW.
- Estructura Fischer per a teulada de teula.
- 1 caixa de protecció trifàsica de Gave Solar.
Amb aquesta instal·lació, l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha creat el que es coneix com a comunitat energètica, és a dir: l'excedent que es produeixi amb aquesta instal·lació (tota aquella energia generada gràcies als panells però que no es consumeixi), s'utilitzarà per a abastir a una trentena de famílies vulnerables del municipi, que pateixen pobresa energètica.
Què ens diuen però aquestes dades?
Primerament, podem saber que aquesta instal·lació té una potència instal·lada de 41,86 kWp, és a dir, la potència màxima que podria arribar la instal·lació si es complissin una sèrie de circumstàncies específiques ( 25ºC de temperatura, irradiància de 1000W/m2 i 1,5 pel que fa a la massa d'aire). El càlcul seria el següent:
Potència instal·lada: 460 Wp x 91panells = 41.860 Wp = 41,86 kWp
Tot i això, hem de saber que la potència instal·lada no sol ser mai la potència màxima real, ja que és molt difícil que es compleixin les 3 circumstàncies que hem esmentat anteriorment (per no dir pràcticament impossible), perquè aquestes condicions són de "laboratori" i s'utilitzen per a la comparació entre plaques, però llavors la potència varia segons la seva ubicació. Així doncs, per saber la potència màxima real a la qual podrà arribar aquesta instal·lació, haurem d'aplicar un percentatge de reducció que en el nostre cas és del 80%.
Potència màxima real: 41,86 kWp x 0,80 = 33,49 kW
A partir d'aquesta potència també podem fer una comprovació i és que podem determinar si tenim un inversor que ens permeti arribar a tot el potencial que ens pot donar la instal·lació i és que la potència de l'inversor sempre ha de quedar lleugerament per sobre de la potència màxima real, ja que serà qui ens limiti la potència total i per això la potència de l'inversor també s'anomena potència nominal.
Potència de l'inversor (nominal): 36 kW > 33,49 kW -- OK
Si la potència de l'inversor o potència nominal, fos més petita que la potència màxima real, la nostra instal·lació fotovoltaica només treballaria com a màxim fins a la que ens marqués aquest inversor i, per tant, hi hauria un error de dimensionat d'aquest inversor. Com podem veure, però, tot i que la potència nominal queda per sobre (per tant, seria correcte), veiem que la diferència no és lleugera, ja que hi ha inversors més petits que podrien "resoldre" aquesta potència. Així doncs, per què s'ha sobredimensionat? Doncs per la senzilla raó, que es pretén abastir fins a un trentena de famílies vulnerables amb l'excedent que sobri, i per tant, interessa que existeixi aquesta energia "sobrant".
Si dubtes o necessites que et fem un pressupost a mida, no t'ho pensis més i posa't en contacte amb nosaltres!