Col·locar una instal·lació fotovoltaica amb panells solars a casa pot fer-nos estalviar en la nostra factura de la llum i així tenir una llar més sostenible.Entre les despeses recurrents que tenim a la llar, els subministraments d'aigua i llum són inevitables. Som molts els que durant aquests anys hem recorregut a trucs per reduir el consum canviar els diferents aparells i dispositius de la llar per altres més moderns i eficients. No obstant això, cada vegada són més les llars que aposten per realitzar una instal·lació de panells solars a casa per aprofitar tota aquesta energia.

Les instal·lacions fotovoltaiques en llars particulars han avançat molt i potser estiguis pensant en fer el pas o, al menys, informar-te per si decideixes en un futur alimentar la teva casa amb l'energia solar. Val realment la pena? S'estalvia tant ? És viable?

Instal·lació fotovoltaica a casa


La primera pregunta i la més comuna sol ser si realment amortitzarem la instal·lació de les plaques solars i quant temps. És a dir, si val la pena fer la inversió.

En un habitatge habitual en la qual el consum d'energia principal es realitzi durant el dia, la producció que aconseguim de la nostra instal·lació fotovoltaica si podrem aprofitar-la i valdrà pena. El temps d'amortització pot estar dels 4 als 10 anys, però sempre dependrà del tipus i mida d'instal·lació, així com de la producció dels panells i, per descomptat, de la producció que aconseguim.

Si estàs pensant en fer el pas, el primer és estudiar de quina espai disposem per a la nostra instal·lació, de la connexió amb la companyia elèctrica i comprovar que efectivament podríem estalviar-nos l'energia que consumim a les hores claus de producció solar.

Més enllà de l'habitatge


Solem pensar en plaques solars en llars, però la veritat és que aquest tipus d'instal·lacions pot col·locar-se en molts més llocs, com per exemple en caravanes o campers o fins i tot en embarcacions!

D'aquesta manera es podria aprofitar l'energia solar a qualsevol lloc, evitant en moltes ocasions la connexió a la xarxa i sent completament independents en mobilitat.

Millorant el medi ambient


Més enllà de l'estalvi en la factura de la llum, un benefici molt clar de l'ús de plaques solars és el mediambiental. I el millor és que no és només un punt que valgui la pena per a nosaltres, sinó que contribuïm a millorar l'entorn per a la resta de món.

Són les plaques solars aprofitem tot el que ens pot aportar una energia renovable com la solar, que és il·limitada, gratuïta i neta. Evitant i reduint les emissions de CO2 i altres substàncies a l'atmosfera.

El sol és una font d'energia descomunal que podríem aprofitar molt més del que ho fem. Les instal·lacions fotovoltaiques són una forma neta i sostenible d'aconseguir energia, consumir electricitat gratis i crear una llar més sostenible, a el mateix temps que reduïm la nostra factura de la llum, cosa que sempre s'agraeix.

Col·locar una instal·lació fotovoltaica amb panells solars a casa pot fer-nos estalviar en la nostra factura de la llum i així tenir una llar més sostenible.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner