Si has arribat fins aquí és perquè o bé estàs pensant a comprar-te un cotxe elèctric o bé li estàs donant voltes i necessites saber com carregar el cotxe elèctric a casa, quines opcions hi ha i si hi ha algun tipus de subvenció a què et puguis acollir. O potser estàs buscant algú que t'instal·li un carregador a casa (aquests som nosaltres!).

Els avantatges dels cotxes elèctrics són molts, però avui t'explicaré tot el que necessites saber per carregar un cotxe elèctric a casa. Som-hi?

Com puc carregar un cotxe elèctric a casa?


Primer de tot, és important que sàpigues que sempre podràs carregar un cotxe elèctric a casa, independentment de si disposes o no d'un punt de recàrrega. Ara et parlaré dels punts de recàrrega (també coneguts com a wallbox) però és important que sàpigues que sempre que disposis d'un endoll convencional Schuko (que són els endolls que tenim a casa) podràs carregar les bateries del teu cotxe elèctric. Sí, has llegit bé; podem carregar un cotxe utilitzant un simple endoll. L’únic problema que tindràs serà segurament la velocitat de càrrega. D'altra banda, funcionarà sense més problemes (sempre i quan no sobrecarreguis).

Què és un wallbox?

Un punt de càrrega o wallbox és un punt de recàrrega dissenyat específicament per gestionar la càrrega d'un cotxe elèctric a casa. Com indica la pròpia paraula, wallbox significa paret (wall) i caixa (box), és a dir, són punts de recàrrega per a cotxes elèctrics que s'instal·len de forma permanent a una paret (no són mòbils) i que es connecten al vehicle a través un cable. Aquests punts de recàrrega són compatibles amb tots els vehicles elèctrics i s'adapten a qualsevol instal·lació (en garatges particulars o garatges comunitaris).

Tots els wallbox que instal·lem a Nucli Solar compten amb proteccions per evitar possibles descàrregues (tant sobre la persona com una pujada de tensió a l'automòbil), així com programadors de temps i mesuradors d'energia perquè puguis planificar al detall la càrrega del teu vehicle.

Quina diferència hi ha entre recarregar el cotxe amb un endoll convencional o bé fer-ho amb un punt de recàrrega? Val la pena instal·lar un wallbox a casa?


La resposta és sí, val la pena instal·lar un wallbox a casa, bàsicament per una raó que ja t'he avançat: la velocitat de càrrega. Perquè et facis una idea: els punts de càrrega que instal·lem a Nucli Solar tenen una potència de càrrega de 7,4 kW davant dels 2,3 kW d'un endoll Schuko, de manera que carregarà a una velocitat molt superior. Passa més o menys el mateix que amb els carregadors de mòbil. Com més potència, més ràpidament es carreguen i menys temps d'espera per poder tornar-los a utilitzar. O vist d'una altra manera, alhora, més capacitat de recàrrega.

Aquests 7,4 kW són suficients normalment perquè el teu cotxe quedi completament carregat si el connectes tota la nit, encara que això depèn de la capacitat de les bateries del teu cotxe. Òbviament, com més gran sigui la capacitat de les teves bateries, més gran serà el temps de càrrega. Tot i així, sempre carregaràs el teu cotxe elèctric molt més ràpid amb un wallbox que amb un endoll convencional.

Posem-ne un exemple: una bateria mitjana d'un cotxe elèctric de 35 kWh triga a carregar-se completament unes 15 hores amb una potència de 2.3 kW. Si tenim una potència de 3.5kW el temps de càrrega és de 10 hores i es redueix a menys de 5 hores amb una potència de recàrrega de 7.4 kW. És clar; amb els nostres punts de càrrega et sobrarà nit per carregar el teu cotxe, per tant podràs adaptar la càrrega a les hores en què l'electricitat és més barata.

Si optes per instal·lar un punt de subministrament a casa, has de saber a més que hi ha comercialitzadores elèctriques que ofereixen unes tarifes de llum optimitzades per a la càrrega del teu vehicle elèctric. T'animem a contactar amb la teva comercialitzadora actual i sol·licitar informació.

Necessito contratar més potència per carregar el meu cotxe a casa?

Honestament, no cal contractar més potència per carregar el nostre cotxe elèctric a casa, però sí que és una opció molt recomanable. T'explico el perquè.

Si a casa teva tens contractada una potència mitjana d'entre 4 i 5kW, amb un carregador de 7,4kWh podríem trobar-nos amb dues situacions:

La primera és que disposis d'un carregador intel·ligent com els que instal·lem a Nucli Solar. Aquest carregador modularà la potència en funció de la demanda, és a dir, en funció de l'energia que estiguem consumint. Un exemple: si tenim contractada una potència de 4,5kW ia casa ja estem consumint 2kW, el carregador només emprarà els 2,5kW restants per carregar el cotxe elèctric, independentment de la seva potència. En aquest cas, com que la potència que estem emprant per carregar el nostre cotxe elèctric és baixa, el temps de càrrega augmentarà. Si volem carregar més ràpidament el nostre vehicle i aprofitar al màxim el teu punt de recàrrega, et recomanem que augmentis la potència contractada de casa teva.

La segona situació és si no comptes amb un carregador intel·ligent. Si no ho és, el mateix carregador de l'exemple anterior no modularà la potència i funcionarà sempre a 3,6kW, per la qual cosa si consumim 2kW, saltaran els ploms (haurem superat el límit de potència màxima contractada). Aprofito per comentar-te que tots els punts de càrrega que instal·lem a Nucli Solar són intel·ligents i modulen la càrrega, així que mai tindràs aquest problema.

Com veus, no cal ampliar la potència de casa, però sí molt recomanable per treure-li el màxim partit al teu punt de recàrrega.

On puc instal·lar un punt de càrrega?

Com ja hem vist, aquest tipus d'instal·lacions van ancorades a la paret i es poden instal·lar tant a habitatges particulars com a places d'aparcament comunitaris. En el cas d'aparcaments comunitaris és important que sàpigues que has de notificar per escrit al president de la comunitat oa l'administrador de la finca on es farà la instal·lació. L'altre requisit és que el punt de recàrrega l'ha d'instal·lar un professional certificat segons la instrucció tècnica complementària del Reglament electrotècnic per a baixa tensió (ITC) BT 52, encarregat de regular la infraestructura de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Puc fer servir panells solars per recarregar un cotxe elèctric a casa?

Per descomptat! Una instal·lació d'energia solar fotovoltaica produeix energia gratuïta en forma d'electricitat que podreu utilitzar pel que necessiteu. Qualsevol aparell que tinguis a casa i que funcioni amb electricitat pot funcionar gratuïtament gràcies a la generació d'energia fotovoltaica.

Ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega

Si ja t'has decidit a instal·lar un punt de recàrrega, t'aconsello que facis una ullada a les ajudes MOVES III, concretament l'actuació 2: implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics. Són elegibles les diferents tipologies d‟estacions i punts de recàrrega amb la modalitat d‟adquisició directe. Les instal·lacions poden ser des de vinculades (<7kW) a ultraràpida (> 100kW). En el cas de particulars, el límit màxim que es podrà rebre per expedient i convocatòria pel que fa a la recàrrega vinculada serà de 5.000 €.

Quant costa un punt de recàrrega?

Si tens curiositat i vols saber quant costa un punt de recàrrega, contacta amb nosaltres. T'enviarem una proposta completa adaptada a les teues necessitats. Quan contractes un servei d'instal·lació a Nucli Solar, tot el nostre equip s'engega perquè tinguis la teva instal·lació funcionant al més aviat possible. Què inclou el nostre servei d'instal·lació de punt de càrrega per a cotxes elèctrics? - Punt de càrrega per a cotxes elèctrics - Elements de protecció segons normativa vigent - Cables, tubs, abraçadores i magnets - Servei complet d'instal·lació. Una instal·lació d'un punt de recàrrega a una casa unifamiliar és relativament senzilla. L´obra serà mínima i només caldrà passar cables des del punt de llum del domicili fins al garatge. En el cas de viure en una casa amb garatge comunitari la instal·lació serà una mica més laboriosa, però res que no puguem solucionar 😉

Demana'ns el teu pressupost

i el rebràs sense compromís*


    La comunicació enviada serà incorporada a un fitxer del que és responsable NUCLI SOLAR PLUS, S.L. Aquesta comunicació s'utilitzarà exclusivament per tractar les seves dades per poder atendre la seva petició, sempre d'acord al Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (RGPD), de la Llei Orgànica de 5 de desembre (LOPDGDD) i altres normatives legals vigents en matèria de protecció de dades personals sobre protecció de dades. Les seves dades mai no es comunicaran a tercers excepte per obligació legal i es mantindran sempre i quan no ens demani la seva cancel·lació. En qualsevol moment pots exercir els drets d'accés, rectificació, portabilitat i oposició o si procedeix, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit tot indicant les seves dades personals a NUCLI SOLAR PLUS S.L., Ctra. de Palamós, 116, 17460 Celrà (Girona) o mitjançant correu electronic a rgpd@nuclisolar.com.

    WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner