Vull instal·lar un generador d’energia microeòlica, què he de saber?
A l'hora d'instal·lar una turbina minieòlica cal conèixer molt bé el lloc i conèixer els vents de la zona. Una recomanació és buscar assessorament i dirigir-se a fonts oficials sobre la velocitat i l'estimació de vent. La seva instal·lació no és complicada i es regeix per la mateixa regulació d'autoconsum que la solar. Totes dues es troben connectades a la xarxa elèctrica. De fet, la minieòlica és avui una font complementària de l'energia fotovoltaica: les dues combinen molt bé perquè s'aprofita les 24 hores del dia en totes les estacions de l'any i permeten reduir les pèrdues de transport i distribució ja que s'instal·len molt a prop de el lloc de consum.
Són ideals per a aquelles persones que habiten o treballen en entorns rurals o industrials aïllats o explotacions agropecuàries. La minieòlica també ha estat molt ben acollida en el sector de les telecomunicacions, on s'aposta per donar autonomia energètica a les antenes amb energies netes i sense talls de xarxa.
Tot i la popularitat que va adquirint, és complicat que aquest tipus d'instal·lacions d'energia s'estengui a les grans ciutats. Els generadors necessiten instal·lar-se a una alçada de 8-9 metres en espais oberts, sense obstacles o turbulències. A més, les turbines, en alguns casos, poden causar sorolls i vibracions molestos.
Avui dia la inversió inicial en una instal·lació minieòlica és més elevada que la fotovoltaica. Varia segons els quilowatts que es vulguin instal·lar: entre els 6000 euros per 1,5 kW de potència als 9000 euros per a 5 kW.