Assegurar els panells solars - Assegurança per plaques solars

Tot i que els panells solars són elements molt resistents a les inclemències meteoròlogiques, hi ha persones que ens pregunten si els panells solars es poden assegurar. Bé, doncs sí. I tant que és possible! Si els futbolistes contracten una pòlissa d’assegurança per les seves cames com no hauria de ser possible assegurar uns panells solars!

El que primer hem de determinar és on estan localitzats aquests panells solars. Si es tracta d’una instal·lació solar fotovoltaica amb el consum compartit, com pot ser el cas d’un edifici, per regla general la contractació dependrà de l’assegurança contractada per la comunitat de propietaris. Però en el cas de que la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum sigui per un particular a una casa unifamilar aquesta vindrà determinada per l’assegurança de la llar que es tingui contractada.

Les assegurances de la llar més habituals ofereixen les cobertures necessàries per protegir les plaques solars en una habitatge particular ja que les consideren part del continent. És aconsellable però comprovar que la pòlissa ens ofereix la cobertura que necessitem en aquest cas o si exclou algun dels elements que formen part de la instal·lació. Per exemple, és important saber si les plaques solars s’han instal·lat abans o desrpés d’haver contractat l’assegurança. Si la instal·lació d’autoconsum s’ha realitzat a posteriori, és recomenable comunicar-ho a la companyia per a que la instal·lació solar quedi reflectida a les cobertures de la pòlissa.

Però, quins són els principals problemes amb els que ens podem trobar des del punt de vista de la seguretat?

  • El panells solars són molt visibles. Tot i això, cal tenir present que els robatoris de plaques solars han disminuit dràsticament els darrers anys degut a la continuada i progressiva disminució del seu preu al mercat.
  • Són elements situats a la intempèrie i per tant, estan exposats a les inclemències meteorològiques. Tot i això i com ja hem avançat, els panells solars són molt resistents i estant preparats per suportar les condicions més adverses.
  • Actes de vandalisme. És un risc amb el mai no ens hem trobat, però cal tenir-ho en compte.

La garantia de l’instal·lador no cobreix aquest tipus d’incidents que no estan relacionats amb un mal funcionament dels dispositius. En el cas de les instal·lacions fotovoltaiques professionals hi ha diversos productes asseguradors específics que ofereixen àmplies cobertures per danys, robatori i, fins i tot, per la no obtenció del rendiment esperat. No obstant això, aquest tipus de productes especialitzats estan pensats per a empreses que es dediquen a la generació d’energia elèctrica a través de l’energia solar.

Vols que et donem un cop de mà i fem del teu projecte d’energia solar una realitat? Contacta ara amb nosaltres!


    La comunicació enviada serà incorporada a un fitxer del que és responsable NUCLI SOLAR PLUS, S.L. Aquesta comunicació s'utilitzarà exclusivament per tractar les seves dades per poder atendre la seva petició, sempre d'acord al Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (RGPD), de la Llei Orgànica de 5 de desembre (LOPDGDD) i altres normatives legals vigents en matèria de protecció de dades personals sobre protecció de dades. Les seves dades mai no es comunicaran a tercers excepte per obligació legal i es mantindran sempre i quan no ens demani la seva cancel·lació. En qualsevol moment pots exercir els drets d'accés, rectificació, portabilitat i oposició o si procedeix, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit tot indicant les seves dades personals a NUCLI SOLAR PLUS, S.L., Ctra. de Palamós, 116, 17460 Celrà (Girona) o mitjançant correu electronic a rgpd@nuclisolar.com.

    WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner