El govern espanyol abaixarà l’IVA de la llum del 21 al 10%

El govern espanyol aprovarà el 24 de juny una baixada de l'IVA que s'aplicarà a les factures de la llum dels consumidors domèstics que tinguin contractada una potència de fins a 10 quilowatts. D'aquesta manera passarem de pagar un 21 % a un 10 % d'IVA, fet que reduirà de forma significativa la despesa fixa de la nostra factura de la llum. Aquesta és una molt bona noticia per a tots, però especialment per aquells que disposen una instal·lació de panells solars. Com ja sabeu, els panells ens ajuden a disminuir la part varible de la factura (el consum de l'energia produida pels panells solars és gratuït), però no la part fixa (on hi ha els impostos). Amb aquesta reducció, molts dels nostres clients gairebé no pagaran res! Feliços, no, el següent!

Però, quina és la lletra petita d'aquesta rebaixa? T'ho resumim:

1. Només és una rebaixa temporal.

Aquesta mesura és temporal i només serà vigent fins a finals de 2021.

2. Existeix un límit de potència

El Gobierno diu que spaplicarà la rebaixa del 10 % fins a finals d'any per a tots els consumidors amb potència contractada fins a 10 kW, fet que descarta el descompte per a consumidors amb una potència superior com les petites empreses o autònoms amb necessitat d'un alt consum elèctric.

3. Rebaixa en funció del mercat elèctric

La rebaixa s'aplicarà sempre que el preu mitjà mensual del mercat majorista d'electricitat estigui per sobre dels 45 euros per MWh. En cas contrari, no es rebaixara l'impost sobre el valor afegit.

4. Consumidors vulnerables

L'aplicació del 10 % de l'IVA s'aplicarà als tots els consumidors vulnerables servers fins a finals s'any. Un descompte que, en aquest cas, serà independent a la potència contractada i al preu del mercat.

5. Suspensió del 7 %

El Gobierno també ha anunciat la suspensió del 7 % de l'Impost sobre el Valor de la Producció d'Energia Elèctrica durant el tercer trimestre d'aquest any.
Consent Management Platform by Real Cookie Banner