Distribuidora i comercialitzadora elèctrica. Qui fa què?

Saps a qui has de trucar si tens una avaria elèctrica? I amb qui has de parlar per canviar la teva tarifa elèctrica? Avui t’explicarem quina diferència hi ha entre totes dues. Som-hi!

Segurament ja saps que l’energia es genera en centrals elèctriques de diferents tipus i que aquesta arriba a casa teva gràcies a la xarxa elèctrica. Però... és la mateixa companyia qui ho fa tot? L’empresa que ens envia la factura és la responsable de tot? La resposta és no. Encara que a vegades sembli que és la mateixa empresa la que s’encarrega de produir, distribuir i comercialitzar l’energia, com és el cas d’Endesa, no és així.

Quina diferència hi ha entre distribuïdora elèctrica i comercialitzadora

És important saber quina diferència hi ha entre empresa comercialitzadora i empresa distribuïdora. Aquesta última, la distribuïdora, és la responsable de que l’energia arribi fins a casa. No podem escollir-la, ja que està determinada per la zona on tenim l’habitatge. A Catalunya, majoritàriament distribueix Endesa mitjançant e-distribución. Ella serà la responsable d’arreglar les avaries que afectin el subministrament d’energia. També és important saber que el comptador elèctric és de la seva propietat. Per tant, és l’encarregada d’enviar les lectures de consum a la comercialitzadora, reparar les seves possibles avaries i d’instal·lar els nous comptadors digitals.

La comercialitzadora, per tant, és l’empresa que es dedica a assessorar-te sobre les diferents tarifes de consum, resol (o no sempre) els teus dubtes i et fa arribar mensualment les factures d’electricitat. És important saber que el que pagues a la teva factura depèn d’ella. La clau és trobar la tarifa i/o comercialitzadora que millor s’adapti al teu perfil de consum.

També és important que coneguis que a la comercialització d’energia existeixen dos tipus de mercat: el lliure i el regulat. En el mercat lliure existeixen una gran varietat de companyies i tarifes i al regulat només unes poques i una tarifa única, la PVPC (amb o sense discriminació horària).
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner