COM REDUIR EL CONSUM ELÈCTRIC

Cada dia és més habitual comptar amb aparells a casa com la cuina, la calefacció, els aires condicionats, els terminals mòbils... que necessiten d'electricitat per funcionar mentre que els preus de l'electricitat estàn cada cop més alts. Aquesta situació és del tot indignant (més si coneixem els beneficis de les comercialitzadores) a més d'insostenible per a moltes persones. A Nucli Solar posem el nostre granet de sorra instal·lant energia solar que et permetrà disposar d’electricitat gratuïta. Tot així, és important saber com pots reduir el consum elèctric a casa i com pots gestionar els teus consums. A continuació et donarem una sèrie de consells que t'ajudaran a reduir el teu consum i gastar menys a la teva factura de la llum.

1. Si vols construir una casa nova, procura que tingui un disseny bioclimàtic que et permetrà estalviar fins a un 70 % de l’energia total utilitzada.


Font imatge: https://www.plataformaarquitectura.cl


2. Aprofita la llum i la calor que entrin a casa teva obrint les finestres que estiguin ben orientades (les que reben directament la llum solar).

Com estalviar energia amb les finestres
Font imatge: MGC Mutua


3. Fes servir pintures de color clar, ja que d’aquesta manera projectaràs la llum solar i estalviaràs energia (no hauràs d’obrir els llums tant aviat). El mateix passa amb els miralls; si reflecteixen la llum solar il·luminaràs l’interior sense haver d’obrir els llums.

Com estalviar energia
Font imatge: Freepik


4. Les habitacions orientades a sud son les millors on fer vida quotidiana, ja que reben més sol que la resta i pots aprofitar la seva energia per il·luminar i escalfar. Aprofita-les.

Estalviar energia amb orientació sud
Font: Freepik


5. A l’hivern, fes servir cortines gruixudes i catifes. T’ajudaran a aïllar la teva llar i aconseguiràs un important estalvi energètic.

Com estalviar energia
Font: Freepik


6. Assegura’t que no hi hagi corrents d’aire a portes i finestres. La idea és aïllar l’habitatge per evitar possibles fuites de calor.

Com estalviar energia
Font: Freepik


7. Manté la temperatura correcta per la teva llar. Recorda que les temperatures de confort són 21 º.

Com estalviar energia
Font: Freepik


8. Assegura’t de comprar electrodomèstics amb certificació energètica i programa’ls per a que funcionin quan els teus panells treballin a ple rendiment segons la capacitat de la teva instal·lació solar. Es important tenir en compte la diferència entre l’estiu i l’hivern.

Eficiencia energètica
Font: Freepik


9. El mateix passa amb les bombetes de casa. Fes servir principalment led o de baix consum, que són els que més estalvien. A més, pots instal·lar detectors de moviment per evitar que quedin llums oberts que consumeixen energia sense necessitat.

Com estalviar electricitat


10. Desendolla aquells aparells electrònics que no necessites. Alguns aparells electrònics, encara que estiguin en mode repòs, poden suposar certa despesa elèctrica i electrònica. També pots ajustar la brillantor de les pantalles.

Com estalviar energia
Font: Freepik


11. No facis servir més aigua de la necessària. L’aigua no és només un bé escàs pel que hem de tenir cura, si no que mentre més aigua calenta facis servir, més energia necessitaràs per escalfar-la. Fes servir la dutxa millor que la banyera i renta roba i plats amb aigua freda. Sempre que pugui, carrega al màxim

Com estalviar energia
Font: Freepik


12. Asseca la roba al sol en comptes de fer servir l’assecadora. I si és estrictament necessari, fes-la servir durant les hores de sol.

13. Si tens piscina, fes funcionar la depuradora durant el dia. Et permetrà estalviar molta energia (el motor és un gran consumidor d’energia).

14. Utilitza focus solars per il·luminar el jardí. Es carreguen durant el dia i quan arriba la nit, s’obren de forma automàtica. També pots fer servir llums amb foto cèl·lules que tanquen la llum automàticament durant el dia. Et sorprendràs!

15. I també...

a. Tapa les paelles i cassoles. No només tardaràs menys en escalfar si no que també consumiràs menys energia. Recorda aprofitar la calor residual, tancant 5 o 10 minuts abans d’acabar de cuinar.

b. Fes un bon ús dels teus electrodomèstics; evitar obrir contínuament la nevera i el congelador i descongela sempre que sigui necessari.

c. Neteja els filtres de l’aire condicionat. Allargaràs la seva vida útil i no hauran de fer tant d’esforç per funcionar.

d. Planxa tota la roba de cop. La planxa és un dels electrodomèstics que més consumeixen. Mira de començar per aquella roba que necessiti menys temperatura i al igual que a la cuina, aprofita el calor residual.

Si tens un alt consum energètic segur que estàs cansat de pagar factures de la llum molt altes. Però, què fer per reduir el consum energètic?

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner