El Govern, a través dels departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Empresa i Treball, ha obert avui una línia d’ajuts de 8 milions d’euros per al desplegament de comunitats energètiques dins de cooperatives de consum, ja siguin de nova creació o ja existents. Els ajuts els gestionarà l’Institut Català d’Energia (ICAEN), i el termini per sol·licitar-los serà de 45 dies a partir de demà, 5 de maig de 2023.

Aquesta línia, anomenada SolarCoop, subvencionarà, amb un màxim de 80.000 euros, les tasques relacionades tant amb la definició del model de gestió i de funcionament de la comunitat energètica com amb el disseny i creació dels espais assemblearis, dels processos, de les línies estratègiques i de l’entorn jurídic adequat per a cada projecte.

Ajuts per fomentar les comunitats energètiques

Font: Icaen

Beneficiaris

Cooperatives de consum o associació que vulgui esdevenir cooperativa de consum a través de la creació d’una comunitat energètica. L’entitat beneficiària haurà de constituir-se com a comunitat energètica en forma de cooperativa de consum en un període de 18 mesos des de l’atorgament de la subvenció.

Dotació

El pressupost destinat és de 8M€

Quantia dels ajuts

S’atorgara el 100% dels costos subvencionables, amb un màxim de 80.000 euros per projecte.

Despeses subvencionables:

 

Pots trobar tota la informació sobre l'ajut fent clic aquí.